Groepsdynamiek | Online training

Hoe kan jij jouw groep positief beïnvloeden? Wat zijn de onderliggende dynamieken die zorgen dat je groep stil, te druk of juist leuk en ontspannen is? Ontdek het in deze training 'groepsdynamiek'!

 
Bestel nu

Meer invloed op jouw groep?

In deze training leer je de behoeften van de jongeren te signaleren en ontdek je welke groepsfasen er zijn. Je krijgt inzicht in de leiderschapsstijlen en ontdekt welke stijl jij het best kunt gebruiken om meer invloed te krijgen op jouw groep. 

4 trainingsvideo's

Uitgebreide training in signalering behoeften en groepsfase van jouw jongeren, en handvatten om je invloed te vergroten.

Praktisch werkboek

Gebruik het werkboek om alles wat je leert te verdiepen én praktisch te maken in individuele opdrachten én groepsopdrachten waarmee je gezamenlijk kunt leren.

Reacties & community

Stel je vragen en opmerkingen bij elke video, en leer van de input van andere jeugdwerkers.

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu

Dit ga je leren:

Groepsdynamiek is een algemene term voor de processen die zich in groepen afspelen. In deze training geven wij jouw inzichten en handvatten om meer grip op jouw groep te krijgen. Hierbij gebruiken we het groepsfasemodel van B. Tuckman. Dit model geeft inzicht in de ontwikkeling van jouw groep door de tijd. Het model bestaat uit vier fasen waar een groep doorheen gaat. Elke fase bouwt voort op de vorige.

Groepsfasen

Fase 1 - Forming 
Fase 2 - Storming 
Fase 3 - Norming
Fase 4 - Performing

Leiderschapsstijlen

Bij elke fase past ook een leiderschapsstijl. Een manier van leiding geven die het best inspeelt op de behoeften van de groep en daarmee jouw invloed vergroot. 

Fase 1 - Directieve leiderschapsstijl
Fase 2 - Overtuigende leiderschapsstijl
Fase 3 - Participerende leiderschapsstijl
Fase 4 - Delegerende leiderschapsstijl

Trainingen

In Training 1 ga je met trainer Jan Verduijn aan de slag met fase 1 Forming en de directieve leiderschapsstijl. 

Training 2 neemt trainer Jonathan Pellegrom je mee in fase 2 Storming en de overtuigende leiderschapsstijl. 

In Training 3 vertelt Corine Zonnenberg je alles over de 3e fase Norming en de 4e fase Performing. De leiderschapsstijlen die hier het best bij passen zijn de participerende en delegerende leiderschapsstijl. 

In de BONUS training duikt Jonathan Pellegrom met je in de straatcultuur. Heb jij te maken met jongeren in jouw groep die uit de straatcultuur komen? Of jongeren die lastig gedrag laten zien? Dan is deze BONUS training op je lijf geschreven! 

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu