Inspirerende vlogs!

Ben je op zoek naar snelle tips, goede inzichten met een gezonde dosis humor? Bekijk dan onze vlogs!

Rouw bij jongeren: een onduidelijke achtbaan aan emoties expert artikel

Het kan nogal rauw op je dak vallen: rouw. Op een bepaald moment in ons leven krijgen we er allemaal mee te maken. Als we rouwen, worden we overstelpt door emoties en functioneren we tijdelijk op de automatische piloot. Anna kan daarover meepraten: zij verloor haar moeder toen ze zestien was....

Lees meer...
Samen Jong: Waarom loopt de ene kerk leeg, en stroomt de andere kerk vol met jonge mensen? expert artikel

Wil jij weten hoe je in zes stappen snel je kerk weer vol jonge mensen krijgt? Lees dan vooral niet verder. Want daar gaat het boek en de gratis online training Samen Jong niet over. Denken in snelle, oppervlakkige oplossingen werkt averechts, omdat het zowel jonge mensen als de kerk tekort doet....

Lees meer...
Waarom je sexting niet moet onderschatten, en hoe je dit wél bespreekbaar maakt expert artikel

Anno 2022 speelt het leven van tieners zich voor een groot deel af in de online wereld. Hun offline en online leven zijn volledig met elkaar verweven. Alles wat tieners in het echte leven doen, doen ze ook online. Van huiswerk maken, chillen met hun vrienden tot het experimenteren met relaties en...

Lees meer...
Waarom polarisatie jongeren beschadigt (en wat jij daaraan kunt doen) expert artikel

Polarisering in Nederland; het lijkt wel een vechtscheiding waarvan jongeren de dupe zijn. Groepen volwassenen staan schreeuwend tegenover elkaar. Zonder echt te luisteren. Zonder rekening te houden met de schade die het jongeren aandoet.

Jongeren van vandaag groeien op in een tijd van...

Lees meer...
 
In 3 stappen in gesprek over gamen? quick tips

Ben jij op zoek hoe je succesvol met jongeren in gesprek kan gaan over gamen? Ontdek hier drie tips van Leenard, jongerenwerker en expert media opvoeding.

Deze Quick Tip van Leenard is onderdeel van de online training: digitale leefwereld. Wil je de volledige training volgen? Neem dan een kijkje...

Lees meer...
 
Hoe krijg je serieuze gesprekken over geloof? quick tips

Merk je soms ook dat het lastig is om met jongeren in gesprek te gaan over geloof? Ontdek in deze Quick Tip van Corine hoe dit komt, en op welke manier je serieuze gesprekken over geloof kan krijgen!

Deze vlog is onderdeel van de online training: 'succesvol relaties opbouwen met jongeren'. Wil je...

Lees meer...
 
Hoe zorgt afstand én betrokkenheid voor betere relaties? quick tips

Ontdek waarom de juiste balans tussen afstand en betrokkenheid de sleutel is tot betere relaties met de jongeren in jouw leven!

Deze Quick Tip van Jonathan is onderdeel van één van onze meest populaire trainingen: 'succesvol relaties met jongeren opbouwen'. Wil je de volledige...

Lees meer...
 
Hoe verdiep je relaties met jongeren? quick tips

Wat hebben jongeren nodig om de relatie met jou als jeugdwerker te verdiepen? Anne-Marieke neemt je mee in een aantal praktische tips!

In de training 'missionair jongerenwerk' hoort dit bij de 3e van de 5 cirkels: verdiepen. Wil je aan de slag met de volledige training? Neem dan een kijkje bij...

Lees meer...
 
In 5 stappen naar betere gesprekken? quick tips

Hoe ga je in 5 simpele stappen naar betere gesprekken met de jongeren in jouw leven? Jan neemt je in deze 5 praktische stappen in deze vlog mee die onderdeel is van de training 'relationeel jongerenwerk'.

Wil je aan de slag met de volledige training? Neem dan een kijkje bij onze online...

Lees meer...
 
Waarom je niet vóór jongeren moet rennen, maar mét quick tips

Hoe kan je jongeren succesvol betrekken bij de activiteiten die jij doet? In deze vlog die komt uit de training 'missionair jongerenwerk' geeft Joost je een aantal praktische tips!

Wil je aan de slag met de volledige training? Neem dan eens een kijkje bij de online trainingen en ga naar de...

Lees meer...
 
Impact maken op 1,5 meter.. quick tips

Hoe bereik je jongeren als er afstand is? Letterlijk, maar misschien ook wel figuurlijk. Ontdek onze beste tips in deze nieuwe vlog!

Lees meer...
 
PEP conferentie december | lockdown special corona pep conferenties

Hoe blijven we jongeren bereiken in deze lockdown? En hoe kan muziek ons hierin helpen? Ontdek het in deze nieuwste PEP conferentie!

Lees meer...
 
PEP conferentie November corona pep conferenties

Vraag jij jezelf ook af hoe je succesvol relaties op kunt blijven bouwen met jongeren in deze corona-tijd? In onze PEP conferentie beantwoorden we al je vragen en geven we je onze ROUTEKAART!

Lees meer...
 
Blooper PEP conferentie 2.0 blooper pep conferenties

Dit ging niet helemaal goed... bekijk hier onze bloopers van deze PEP conferentie. En maak je geen zorgen: de echte video gaat beter dan dit!

Lees meer...
 
Jongeren écht begrijpen. Hoe doe je dat? quick tips

Jongeren écht begrijpen, gaat verder dan gewoon luisteren. Maar hoe doe je dat? Jonathan legde tijdens het Trainingsevent het cultuurkwadrant uit, hoe je daarmee beter aan kunt sluiten bij de levens van jongeren uit diverse culturen.  

 

Het Trainingsevent was een succes!...

Lees meer...
 
Blooper PEP conferentie 1.0 blooper pep conferenties

Dit ging niet helemaal goed... bekijk hier onze bloopers van deze PEP conferentie. En maak je geen zorgen: de echte video gaat beter dan dit!

Lees meer...
1 2

Wist je dit al?

We helpen jou graag maximaal te groeien in jouw impact op de jongeren in jouw leven. In onze online trainingen nemen onze professionele jongerenwerkers je mee in de beste tips, nieuwste wetenschappelijke inzichten en inspirerende verhalen. Neem eens een kijkje, en ontdek hoe we jou verder gaan helpen!

Bekijk trainingen