Jongerencultuur | Online training

De jongerencultuur verandert in snel tempo. Tieners van nu (Generatie Z) groeien op in een nieuwe wereld. Ontdek de 4 gebieden van de jongerencultuur, waardoor je jongeren beter leert begrijpen en aan kunt sluiten bij hun ontwikkeling en behoeften.

 
Bestel nu

Jouw jongeren beter begrijpen?

In deze training ontdek je alle belangrijke inzichten in de cultuur en wereld van jouw jongeren: wat gebeurt er in hun persoonlijke ontwikkeling? Welke invloed heeft cultuur en de generatie waarin ze opgroeien? Wat zijn de nieuwste trends en hypes? In feite: hoe ziet hun wereld eruit en hoe kan jij daar goed op aansluiten? 

4 trainingsvideo's

Uitgebreide training in de ontwikkelingskenmerken, culturen, generatie Z, en trends en hypes van jouw jongeren.

Praktisch werkboek

Gebruik het werkboek om alles wat je leert te verdiepen én praktisch te maken in individuele opdrachten én groepsopdrachten waarmee je gezamenlijk kunt leren.

Reacties & community

Stel je vragen en opmerkingen bij elke video, en leer van de input van andere jeugdwerkers.

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu

Dit ga je leren:

De jongerencultuur verandert in snel tempo. Tieners van nu (Generatie Z) groeien op in een nieuwe wereld. 

Tieners leren begrijpen en inlevingsvermogen kan je helpen om beter aan te sluiten bij de tieners in jouw groep. Om de wereld van de tiener beter te kunnen begrijpen, hebben we bij Youth for Christ de Jongerencultuur Pyramide ontworpen. Deze Pyramide laat zien uit welke gebieden de jongerencultuur is opgebouwd.

JONGERENCULTUUR PYRAMIDE
Onderstaande vier gebieden vormen samen de jongerencultuur:

Ontwikkelingskenmerken
De puberteit is de periode tussen het 10e-18e levensjaar waarin meisjes en jongens zich tot volwassenen ontwikkelen. Ze worden geslachtsrijp. Ze ontwikkelen zich lichamelijk, psychisch, sociaal-emotioneel en geestelijk tot volwassenen. Iedere jongere gaat door de puberteit, dus dit bepaalt voor een groot gedeelte de ontwikkeling van de jongere.

Cultuur en subculturen
De cultuur waarin je opgroeit heeft een grote invloed op je identiteitsontwikkeling. Het bepaalt mede voor een groot gedeelte de ontwikkeling tot wie je bent en wordt. Denk aan een Nederlandse of migratieachtergrond, stad- of plattelandscultuur, maar ook je familie, school, straat en ook de kerk heeft een bepaalde cultuur.

Generaties en Generatie Z
Een generatie is in sociologische betekenis een categorie mensen die ongeveer in dezelfde periode (van 15 jaar) geboren en opgegroeid zijn en daarmee dezelfde eigenschappen hebben. Elke nieuwe generatie is een vernieuwer van (of een tegenreactie op) de bestaande cultuur.

Trends & Hypes
Dit zijn snelle ontwikkelingen in de jongerencultuur. Voorbeeld van een trend is een nieuwe ontwikkeling die gestaag of snel kan komen en gaan (mode, digitalisering). Een hype is nóg korter van duur, bijvoorbeeld online challenges.

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu