Missionair jongeren bereiken in 5 stappen | Online training

Leer in 5 stappen hoe jij jongeren kunt opzoeken, uitnodigen, uitdagen, verdiepen en betrekken in relatie met God. Ontwikkel concrete handvatten om direct missionair aan de slag te gaan.

 
Bestel nu

Hart tot hart contact?

Een waardevolle relatie is de kern van je contact met jongeren. Leer het 'Wie, Waarom, Hoe en Wat' van relatie met God en je jongeren, krijg meer inzicht in groeiprocessen en hoe jij kunt investeren in relatie met God en jongeren.

4 trainingsvideo's

Uitgebreide training in het 'wie', 'waarom', 'hoe' en 'wat' van relaties opbouwen met jongeren. Ontdek de praktische tips en handvatten om jouw relaties een stap verder te brengen.

Praktisch werkboek

Gebruik het werkboek om alles wat je leert te verdiepen én praktisch te maken in individuele opdrachten én groepsopdrachten waarmee je gezamenlijk kunt leren.

Reacties & community

Stel je vragen en opmerkingen bij elke video, en leer van de input van andere jeugdwerkers.

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu

Dit ga je leren:

Youth for Christ werkt relationeel. Dat betekent dat we de relatie in ons werk centraal zetten. Elke relatie heeft een begin, ook onze relatie met God. Het verhaal en de relatie start altijd bij God. God is in zichzelf relatie, Vader, Zoon en Heilige Geest. Vanuit Jezus’ onvoorwaardelijke liefde voor ons is het Gods missie, de Missio Deï, om vanuit die liefdevolle relatie de gehele schepping te leiden naar de toekomst waarin alles vernieuwd zal worden.

Het is van cruciaal belang dat we in het missionair jongerenwerk meebewegen met God, de Grote Zendeling zelf. Daarom is gebed, en luisteren naar God, onmisbaar. God is actief aanwezig in deze wereld - ook in de leefwereld van jouw jongeren - en Hij nodigt ons uit om mee te doen in Zijn missie. Wij zijn daarin afhankelijk van Hem. Hij gaat voor ons uit, op het pad in de ontmoeting met jongeren. Dat doet Hij al eeuwen, en zal Hij blijven doen want Hij laat niet los want Zijn hand ooit begon. En wij mogen met Hem mee op dit avontuur. Samen ontdekken op welke manier God Zijn verhaal en aanwezigheid aan jongeren kenbaar maakt. Hoe tof is dat!

The Art of Connecting

Het model dat Youth for Christ gebruikt om het proces van relaties met God en jongeren zichtbaar te maken heet ‘Art of Connecting’.

Waardevolle relaties opbouwen is een hele kunst. Zowel in je eigen relatie met God, als met jongeren. Relaties ontstaan en groeien bij het delen van persoonlijke verhalen. Het gaat dan om drie verhalen:

  • Het verhaal van God.
  • Het verhaal van jezelf.
  • Het verhaal van de ander.

Deze verhalen zou je kunnen zien als drie cirkels. Als jij en de jongere een relatie met God hebben, overlappen jullie levens, zoals je in het model ziet. Maar een relatie kan ook ontbreken. Verhalen van God, van jezelf en jongeren staan dan juist ver van elkaar af. Dan maken de cirkels geen contact.

Relaties zijn de sleutel om deze 3 verhalen bij elkaar te brengen. Jouw relatie met God, en Gods relatie met jou, zorgen ervoor dat je dicht bij elkaar leeft. Door jouw verhaal met God te delen, deelt God Zijn verhaal in jouw leven.  Door relatie kun je jouw verhaal delen met tieners, en zullen zij hun verhaal delen met die van jou.  Zo mag je het verhaal van de tiener verbinden aan het verhaal van God. En Hij zal Zijn verhaal delen, ook met de tiener. Zo breng je door relationeel jeugdwerk de tiener, jezelf en God samen. In deze training ‘Waardevolle relaties opbouwen met jongeren’ leer je Wie, Waarom, Hoe en Wat je daarin kunt doen.

Begin direct! Nu 49,- i.p.v. 299,-

Krijg nu direct onbeperkte toegang tot deze training, en begin met groeien wanneer je wilt, hoe vaak je wil en waar je maar wilt. 

Bestel nu