De 5 gewoontes

Hoe jij heel gewoon grote impact kunt hebben
op de levens van jongeren

Heel gewoon grote impact maken op de levens van jongeren?

Hoe kan ik meer impact hebben op de jongeren in mijn gezin, kerk, school of omgeving? Wat kan ik doen om écht verschil te maken?

Mensen met impact leven vijf gewoontes uit. Door wie zij zijn en door wat zij uitleven kunnen zijn een krachtige verandering teweegbrengen in het leven van jongeren. Iedereen kan deze vijf gewoontes uitleven, ongeacht persoonlijkheid, leeftijd, talenten of aangeboren vaardigheden. Als jij je inzet om je deze gewoontes eigen te maken, zal de positieve invloed op de jongeren in jouw leven onvermijdelijk zijn.

 

Over het boek

Het boek neemt je mee in de vijf gewoontes om jouw impact te vergroten, geïllustreerd met inspirerende verhalen, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en dagelijkse oefeningen. Of je nu meer positieve invloed wilt hebben als ouder, verschil wilt maken in jouw kerk, op school of in jouw omgeving, de gewoontes in dit boek zullen je helpen dit doel te bereiken

Bestel hier

Online training (gratis)

Wat zijn de vijf gewoontes die mensen uitleven om heel gewoon een grote impact te maken op jongeren? Ontdek het in deze gratis online training 'de 5 gewoontes'! De training bij het gelijknamige boek, gegeven door de auteur.

Begin direct

Werkboek

Download hier het bijbehorende werkboek met daarin een assessment om je voortgang te meten, en praktische opdrachten en vragen om alles uit het boek in je dagelijkse praktijk te brengen.

Download hier

Over de auteur

Jonathan Pellegrom is al ruim twaalf jaar werkzaam met straatjongeren en betrokken bij kerkelijk jeugdwerk, pleegzorg en jeugdzorg. Hij werkt bij Youth for Christ als teamleider Rotterdam, spreker, trainer en auteur.

Jonathan is getrouwd met Jeanine en vader van drie dochters. Hij compenseert het leven in zijn vrouwenhuishouden met veel sport, outdoor survival en tijd doorbrengen met goede vrienden. Naast zijn gezin is het zijn passie een man naar Gods hart te zijn en een impact te maken met zijn leven.

Verder schreef Jonathan het boek 'Als christen aansluiten bij jongeren van de straat - Handboek missionair jongerenwerk' en het boek (P)ubergeschikt, in samenwerking met Corine Zonnenberg.

 

Dit kan je verwachten:

Iedereen kan meer impact hebben op jongeren, door de juiste gewoontes te ontwikkelen. Mensen met impact leven vijf gewoontes uit. Gewoon door wie ze zijn en wat ze uitleven hebben ze een grote impact op de jongeren in hun leven.

Het boek laat zien wat deze vijf gewoontes zijn, en met welke vijftien dagelijkse oefeningen je dit in praktijk kunt brengen. Het helpt je dit te ontwikkelen tot het punt dat het je tweede natuur is geworden: een gewoonte. Dit vraagt tijd en inzet, maar met de juiste stappen kan je in gemiddeld zesenzestig dagen een nieuwe gewoonte aanleren.

Elk mens is verschillend qua persoonlijkheid, talenten en leeftijd. Maar als we groeien in de juiste dingen doen, kan iedereen als uniek persoon in zijn eigen omgeving meer positief verschil maken. Want impact hebben is niet moeilijk. Het is gewoon de juiste dingen doen.

Bram Rebergen

directeur Youth for Christ Nederland

Elke jongere in Nederland verdient het dat er iemand om hen heen is die oprecht aandacht geeft en de tijd neemt om mee te reizen in die wereld vol verwachtingen en impulsen. Dit boek laat zien wat de onbetaalbare waarde is van het investeren in jongeren en de blijvende impact die dat heeft voor de toekomst van hen. Een must voor iedereen die met jongeren aan de slag wil.

Arnoud Drop

directeur Alpha Nederland

Impact maken is niet moeilijk. Open een willekeurige nieuwssite en je ziet hoe mensen dagelijks blijvende impact maken op elkaars leven. Om de juiste impact te maken - met het evangelie van Jezus Christus in het leven van jongeren - komt er meer bij kijken. ‘Impact’ is een praktisch handboek om je als jongerenwerker te helpen in je omgeving de juiste impact te maken vanuit een sterke identiteit en heldere focus.

Jan Wolsheimer

directeur Missie Nederland

Jonathan Pellegrom neemt de lezer mee op een boeiende ontdekkingstocht door het leven van jongeren in onze tijd. Hij wisselt ontroerende verhalen af met goede theorie over het aanleren van nieuwe gewoontes om impact te hebben op jongeren. Hoewel ik me geen jongerenwerker voel, lukte het Jonathan zonder moeite om me aan te sporen nieuwe gewoontes te leren.

In samenwerking met:

Veelgestelde vragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwste tips, tools, trainingen en events direct in je inbox!