Youth for Christ Trainingsevent

Zaterdag 1 oktober 2022

 

Gratis jaarlijks event voor jeugdleiders. Met inspirerende sprekers, worship en de nieuwste trainingen voor iedereen met hart voor God en jongeren.  

Ik doe mee!

PREACH  | SHELTON TELESFORD

Yes! Shelton komt weer spreken! Shelton is een enthousiaste Youth for Christ spreker met een boodschap over Gods goedheid. Dit jaar was hij één van de sprekers op de EO-Jongerendag. Sinds 2020 is hij voorganger van Chapel Avenue in Almere Poort. Tijdens het Trainingsevent zal Shelton ons inspireren met een bijzondere boodschap voor een nieuw jaar jeugdwerk!

WORSHIP |  HANNE DE VRIES

Hanne wil graag mensen met elkaar en met God verbinden door middel van muziek en geloof. Na o.a. Opwekking, EO-Jongerendag wordt er ook over kerkmuren en landsgrenzen heen naar verbinding gezocht met Love Revolution.

Hanne: “We willen Jezus volgen in de manier waarop hij mensen liefhad. Alleen die liefde redt ons. Het is de meest radicale manier om Jezus te volgen en de meest uitdagende manier om te leven, maar we geloven er heilig in. We willen er met vallen en opstaan beter in worden. Het is deze revolutionaire liefde van Jezus die ons drijft en waar we over willen vertellen.”

Trainingsevent in jouw kerk!

Het Trainingsevent voor jeugdleiders volg je digitaal, vanuit je eigen kerk. Dé kans om iedereen uit te nodigen met hart voor God & jongeren. Een ochtend vol onderwijs, aanbidding en training voor groei in leiderschap.Dit wil je niet missen! Dus pak je agenda erbij en blok de ochtend van zaterdag 1 oktober! Verzamel alle leiders en begin je nieuwe jeugdwerk seizoen goed getraind en toegerust. 

Ik doe mee!

TRAININGEN

Solid tiener- en jongerenprogramma's 

De Solid clubs zijn leuke en laagdrempelige clubs waar tieners zich thuis voelen. Tieners komen met plezier en kunnen ook vrienden zonder kerkelijke achtergrond gemakkelijk meenemen. Daarbij draait het om relatie tussen de tieners onderling en met de jeugdleiders. Ze ontdekken spelenderwijs het christelijk geloof. Ook leren zij zich ontwikkelen op sociaal, emotioneel, fysiek en geestelijk gebied. Solid programmalijn bestaat uit:

  • Rock Solid 10 - 13 jaar
  • Solid Friends 14 - 15 jaar
  • Stay Solid 16 jaar en ouder

In deze training leer jij hoe je met Solid-programma’s aan kunt sluiten bij de leefwereld van jouw tieners.

Creatieve gesprekstechnieken

In het jeugdwerk richten we ons vaak op het gesprek. Maar zitten tieners en jongeren daar op te wachten? Hoe kom je echt dichterbij en hoe breng je verdieping? We kijken naar alternatieve en creatieve gesprekstechnieken. Ontdek hoe je op een creatieve manier werkvormen, luister- en  gesprekstechnieken kunt combineren. Durf tijdens deze workshop out-of-the box te denken.

 

 
Boek: Samen Jong, kerk met álle generaties

Wat zijn de kernwaarden voor een kerk met álle generaties? Wat vinden jongeren waardevol in hun kerk, waardoor zij er graag onderdeel van zijn? In de training Samen Jong ontdekken we zes kernwaarden die helpen om kerk te zijn met alle generaties. Leer hoe je deze kernwaarden toe kunt passen in jouw lokale context.

 

Alpha | Youth als community

Hoe zou het zijn als een Alpha Youth uitgroeit tot een community waar jongeren Jezus leren kennen en groeien in geloof? Op veel plekken in Nederland is dit de afgelopen jaren gebeurd. Luister naar de ervaringsverhalen van jonge leiders en ontdek wat de eerste stappen zijn die jij als jeugdleider kan zetten om te bouwen aan een Alpha Youth community. 

 
Help! Waar vind ik jeugdleiders? 

Jij droomt van groei in het jeugdwerk. Maar hoe pak je dat aan als je alleen bent? Of als je het als een last ervaart om elk jaar opnieuw leiders te moeten vinden? Dat kan anders! Ontdek in deze training hoe je goede leiders vindt, maar ook laat groeien als leider voor langere termijn. 

 

Solid met meiden @Home (Girls only)

Wil jij een relatie opbouwen met meiden in jouw tienergroep, maar weet je niet hoe je dit goed aanpakt? Je voelt dat het belangrijk is om kwetsbare thema’s met jouw meiden te bespreken, maar je vindt het lastig om hier open over te zijn? In deze training leer je hoe je meer diepgang in gesprekken krijgt en een sfeer van openheid en vertrouwen creëert. Je ontdekt de 4 principes van relationeel meidenwerk, en hoe jij individueel met meiden aan de slag kunt en een relatie kunt versterken.

Stay Solid met jongeren (16+)

Een Stay Solid-Club is de leuke en laagdrempelige club waar jongeren 16+ zich thuis voelen. Jongeren komen met plezier en kunnen ook vrienden zonder kerkelijke achtergrond gemakkelijk meenemen. Oudere jongeren zijn anders dan jonge tieners. Daarom is speciaal voor hen de 16+ Stay Solid gemaakt. Ontdek in deze training hoe jij het best aan kunt sluiten bij de oudste doelgroep.

 
 
Predikant en jeugdwerk: bron van blijdschap of casus voor kopzorgen?

Digitaal café voor predikanten brengt moeilijke jeugdwerkvragen en antwoorden samen. Geleid door Corinne Zonnenberg, missionair predikant en teamleider Youth for Christ en Erica Zuur, gemeentebegeleider kennisplatform jonge generaties van de PKN.

De coronacrisis heeft in veel kerken gezorgd voor een afname in participatie van jonge mensen. Het jeugdwerk weer ‘goed op de rit’ krijgen kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dit aan? Hoe gaan andere kerken en predikanten hiermee om? Hoe schakel je mensen in om zakken weer op te pakken in je kerk, en duurzaam te bouwen aan het kerk-zijn, ook voor jongeren? In het predikanten café willen we ervaringen uitwisselen, helpen elkaar visie aan te scherpen en nieuwe kennis en toepassingen delen.

Corine en Erika delen daarnaast in een ochtend vullend programma de laatste ontwikkelingen op het gebied van jeugdwerk. We nodigen alle voorgangers en predikanten uit om in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben voor hun kerk. Het predikanten café is digitaal te bezoeken. Na inschrijving ontvangt u tzt meer informatie en een link. 

Nieuw: Watchparty! Kijk samen vanuit jouw kerk!

Je kunt nu het Trainingsevent hosten in jouw kerk! Hoe tof is dat! Het Trainingsevent samen beleven in je eigen kerk is al waardevol. Maar hoe gaaf zou het zijn als jullie, als kerk met open houding, ook andere jeugdleiders uitnodigen om dit event samen te beleven? Er zijn al een aantal Watchparty plekken aangemeld, bijv. Rotterdam, Emmeloord of Arnhem.

Wil jij ook zo’n plek zijn? Vul dan 'JA  ik wil een Watchparty hosten in mijn kerk' in onderstaand formulier.

Ik doe mee!

Meld je hier GRATIS aan

We investeren graag in jou als leider, zodat jij de beste start van het nieuwe jeugdwerkseizoen krijgt! 

Jouw trainers dit jaar:

Corine Zonnenberg

Teamleider Training & Toerusting, theoloog, spreker, auteur meerdere boeken, +10 jaar ervaring als jongerenwerker

Jan Verduijn

Hoofdtrainer YfC Nederland, onderwijskundige, adviseur, +15 jaar ervaring als jongerenwerker

Jonathan Pellegrom

Teamleider YfC Rotterdam, spreker, auteur meerdere boeken, +10 jaar ervaring als jongerenwerker

Anne-Marieke Slok

Jongerenwerker Veenendaal & Rhenen, specialist missionair jongerenwerk

Leenard Kanselaar

Jongerenwerker Gorinchem, specialist online jongerenwerk

Joost van Dalfsen

Jongerenwerker Rotterdam, theoloog, specialist missionair jongerenwerk

Next steps..

Online trainingen

Ga door met jouw leeravontuur en duik dieper in onze trainingen. Ontdek de tools, inspiratie en inzichten om jouw impact naar jongeren te laten groeien.

Lees meer

Training of spreekbeurt op locatie

Nodig één van onze trainers uit voor een fysieke training of één van onze sprekers voor jouw evenement, conferentie of kerkdienst.

Lees meer

Complete clubprogramma's

Ben je op zoek naar een volledig seizoen uitgewerkte clubprogramma's? Ontdek hier hoe we jou hierin gaan helpen!

Lees meer

Kijk het Trainingsevent van 2021 terug

Veelgestelde vragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwste tips, tools, trainingen en events direct in je inbox!