Youth for Christ Trainingsevent

Zaterdag 1 oktober 2022

 

Gratis jaarlijks event voor jeugdleiders. Met inspirerende sprekers, worship en de nieuwste trainingen voor iedereen met hart voor God en jongeren.  

Direct aanmelden
Livestream op Youtube
Log in voor trainingen

Hé jeugdleider

Wil jij goed getraind, verfrist en opgebouwd het nieuwe jeugdseizoen starten? Meld je aan voor het online Trainingsevent op zaterdagochtend 1 oktober 2022 met het thema ‘hoop’.

Het Trainingsevent voor jeugdleiders volg je digitaal, vanuit je eigen kerk of locatie. Dé kans om iedereen uit te nodigen met hart voor God & jongeren. Een ochtend vol inspiratie, aanbidding en training voor groei in leiderschap. Dit wil je niet missen! Dus pak je agenda erbij en blok de ochtend van zaterdag 1 oktober! Hieronder vertellen we je meer over het event.

PROGRAMMA

Zaterdag 1 oktober 2022, 09.00-13.00 uur

09.00 uur | Digitale inloop 
09.30 uur | Welkom, TED Talk door Shelton Telesford, worship en uitleg trainingen
10.00 uur | Trainingsronde 1 
11.00 uur | Worship met Love Revolution band met oa Hanne de Vries  
11.30 uur | Trainingsronde 2 
12.30 uur | Live Q&A
13.00 uur | Einde

Dit jaar hebben we, naast trainingen voor jeugdleiders, een speciale training voor predikanten. Meer informatie hierover vind je bij de trainingen.

TRAININGEN

Elk jaar ontwikkelen wij nieuwe trainingen die je tijdens het trainingsevent exclusief en gratis kan volgen. Dit jaar staan er 8 trainingen voor jou op het programma. Waarover? Lees snel verder! 

Log in om naar de trainingen te gaan.

Je vind de trainingen na inloggen in 'Mijn Leeromgeving' bij 'Mijn Producten'

Naar de trainingen

SOLID TRAININGEN

1. Solid tiener- en jongerenprogramma's

Door Jan Verduijn, Jan-Willem van Tienhoven, Corine Zonnenberg, Petra Wursten

Met onze Solid programma's ontdekken jongeren spelenderwijs het christelijk geloof. Ze leren zich ontwikkelen op sociaal, emotioneel, fysiek en geestelijk gebied. De Solid programmalijn bestaat uit Rock Solid (10 - 13 jaar), Solid Friends (14 - 15 jaar) en Stay Solid (16 jaar en ouder).

In deze training leer jij hoe je met Solid-programma’s aan kunt sluiten bij de leefwereld van jouw tieners.

2. Stay Solid met jongeren (16+)

Een Stay Solid-Club is de leuke en laagdrempelige club waar jongeren 16+ zich thuis voelen. Jongeren komen met plezier en kunnen ook vrienden zonder kerkelijke achtergrond gemakkelijk meenemen. Oudere jongeren zijn anders dan jonge tieners. Daarom is speciaal voor hen de 16+ Stay Solid gemaakt. Ontdek in deze training hoe jij het best aan kunt sluiten bij de oudste doelgroep. 

3. Solid met meiden @Home (Girls only)

Door Petra Wursten

Wil jij een relatie opbouwen met meiden in jouw tienergroep, maar weet je niet hoe je dit goed aanpakt? Je voelt dat het belangrijk is om kwetsbare thema’s met jouw meiden te bespreken, maar je vindt het lastig om hier open over te zijn? In deze training leer je hoe je meer diepgang in gesprekken krijgt en een sfeer van openheid en vertrouwen creëert.

In deze training ontdek je de 4 principes van relationeel meidenwerk, hoe jij individueel met meiden aan de slag kan gaan en jullie een relatie kan versterken.

SPECIFIEKE THEMA'S

4. Creatieve gesprekstechnieken

Door Jan Verduijn, Corine Zonnenberg, Jan-Willem van Tienhoven

In het jeugdwerk richten we ons vaak op het gesprek. Maar zitten tieners en jongeren daar op te wachten? Hoe kom je echt dichterbij en hoe breng je verdieping? We kijken naar alternatieve en creatieve gesprekstechnieken. Durf tijdens deze workshop out-of-the box te denken.

In deze training ontdek je hoe je op een creatieve manier werkvormen, luister- en gesprekstechnieken kunt combineren.

 

5. Help! Waar vind ik jeugdleiders?

Door Corine Zonnenberg, Jonathan Pellegrom, Jan Verduijn

Jij droomt van groei in het jeugdwerk. Maar hoe pak je dat aan als je alleen bent? Of als je het als een last ervaart om elk jaar opnieuw leiders te moeten vinden? Dat kan anders!

In deze training ontdek je hoe je goede leiders vindt, maar ook laat groeien als leider voor langere termijn.

TRAININGEN MET EXTERNE PARTNERS

6. Samen Jong, kerk met álle generaties

Door Corine Zonnenberg, Anko Oussoren, Martine Versteeg, Marina Bouwman, Jan Verduijn, Ingrid Plantinga en Ronald van den Oever.

Wat zijn de kernwaarden voor een kerk met álle generaties? Wat vinden jongeren waardevol in hun kerk, waardoor zij er graag onderdeel van zijn? In de training Samen Jong ontdekken we zes kernwaarden die helpen om kerk te zijn met alle generaties.

In deze training leer je hoe je deze kernwaarden kunt toepassen in jouw lokale context.

7. Alpha | Youth als community

Door Hendrina van Dijk-Harmannij en Joshua van der Vegt

Hoe zou het zijn als een Alpha Youth uitgroeit tot een community waar jongeren Jezus leren kennen en groeien in geloof? Op veel plekken in Nederland is dit de afgelopen jaren gebeurd.

In deze training luister je naar de ervaringsverhalen van jonge leiders en ontdek je wat de eerste stappen zijn die jij als jeugdleider kan zetten om te bouwen aan een Alpha Youth community. 

GRATIS aanmelden

SPECIAAL VOOR PREDIKANTEN 

8. Predikant en jeugdwerk: bron van blijdschap of casus voor kopzorgen?

Door Corine Zonnenberg en Erika Zuur

De coronacrisis heeft in veel kerken gezorgd voor een afname in participatie van jonge mensen. Het jeugdwerk weer ‘goed op de rit’ krijgen kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dit aan? Hoe gaan andere kerken en predikanten hiermee om? Hoe schakel je mensen in om zaken weer op te pakken in je kerk, en duurzaam te bouwen aan het kerk-zijn, ook voor jongeren? In het predikanten café willen we live met elkaar ervaringen uitwisselen, helpen visie aan te scherpen en nieuwe kennis en toepassingen delen.

Corine en Erika delen daarnaast in een ochtendvullend programma de laatste ontwikkelingen op het gebied van jeugdwerk. We nodigen alle voorgangers en predikanten uit om in deze live online training in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben voor hun kerk. Het predikanten café is digitaal te bezoeken. Na inschrijving ontvangt u tzt meer informatie en een link.

PREACH  | SHELTON TELESFORD

Tijdens het Trainingsevent zal Shelton Telesford een korte TED Talk geven met het thema ‘hoop voor jouw jongeren’ waarin hij jou zal inspireren voor een nieuw jaar jeugdwerk. Shelton is een enthousiaste Youth for Christ spreker met een boodschap over Gods goedheid. Hij is werkzaam bij Youth for Christ als relatiemanager, voorganger van zijn kerk Chapel Avenue in Almere Poort en je kan hem dit jaar gezien hebben als spreker bij de EO Jongerendag. 

WORSHIP |  LOVE REVOLUTION

Gedurende het programma zal de Love Revolution band ons meenemen in aanbidding. Oprichter Hanne de Vries wil graag mensen met elkaar en met God verbinden door middel van muziek en geloof. Hanne: “We willen Jezus volgen in de manier waarop hij mensen liefhad. Het is Zijn revolutionaire liefde die ons drijft en waar we over willen vertellen.”

Nieuw: Watchparty! Kijk samen vanuit jouw kerk!

Een Watchparty is een event dat je zelf organiseert in je eigen kerk. 

Het Trainingsevent samen beleven in je eigen kerk is al waardevol. Maar hoe gaaf zou het zijn als jullie ook andere jeugdleiders uit omliggende kerken uitnodigen om dit event samen te beleven?

Meld je aan als locatie door in het aanmeldformulier te kiezen voor ‘JA, ik wil een watchparty hosten’.

Of kies een Watchparty locatie, en kijk samen in:

  • Eindhoven, Pitstop, Grand Combin 2
  • Emmeloord, Heelal, Wilgenlaan 4
  • Haarlem, Fonteinkerk, Schoterweg 14
  • Leeuwarden, CGK Bethelkerk, Huizumerlaan 102
  • Nieuwpoort, Eben Haëzer, Waterlinie 8
  • Rotterdam, Europoort, Nieuwe Binnenweg 308

Meld je hier GRATIS aan

We investeren graag in jou als leider, zodat jij de beste start van het nieuwe jeugdwerkseizoen krijgt! 

Jouw trainers dit jaar:

Corine Zonnenberg

Teamleider Training & Toerusting, theoloog, spreker, auteur meerdere boeken, +10 jaar ervaring als jongerenwerker

Jan Verduijn

Hoofdtrainer YfC Nederland, onderwijskundige, adviseur, +15 jaar ervaring als jongerenwerker

Jonathan Pellegrom

Teamleider YfC Rotterdam, spreker, auteur meerdere boeken, +10 jaar ervaring als jongerenwerker

Petra Wursten

Schrijver Solid programma's, 5+ jaar ervaring als meidenwerker, eigen coaching praktijk voor jonge vrouwen

 

Jan Willem van Tienhoven

Solid specialist, trainer, schrijver en programma ontwikkelaar. +10 jaar ervaring als jeugdwerker

Erika Zuur

Verbindend specialist bij Jong Protestant, jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland

Veelgestelde vragen